Bisafari, mat och vildmarkspa

Välj även mellan femkamp, kanottur eller bäversafari

Hemmabesök

I samarbete med Honungshuset HB i Böja, ungefär 5 km från Vristulvens äventyrscenter, börjar du ditt äventyr. Du har flera olika alternativ på ditt upplägg. Antingen genomför du ditt äventyr enbart hos Honungshuset med en kortare guidad tur eller längre tur. Denna turen genomför du hemma hos Honungshuset för att ta del av olika processer inom biodling, honungshantering samt provsmakning av honung. Ni kommer också bli bjudna på en enklare form av förtäring. Mia och Kristina kommer att berätta om och varför det ur nationalekonomiskt perspektiv är nödvändigt att ha pollinerande insekter.

Tidsåtgång ca 1 timma

Hemmabesök plus visning av bigård

Samling hemma hos Mia och Kristina där ni får all utrustning, en skyddsanorak för att täcka  huvud, överkropp och armar. Nertill har ni egna byxor och skor. Det är bra om ni inte är alltför parfymerade, bin har ett utomordentligt luktsinne och kan reagera på ovana dofter. Vi åker tillsammans till en av deras  närbelägna bigårdar där vi ska genomföra dagens moment i biskötseln. Sedan åker ni hem till Mia och Kristina , går igenom olika processer inom biodling, honungshantering samt provsmakning av honung.

Besöket i bigården skall för att kunna genomföras måste det råda rätt väderförhållande, inte för blåsigt, inte för kallt – mer än +12C, inte hällregn och inte åska. Det kan vara lite trixigt att hitta det optimala tidsfönstret men för det mesta går det bra. Skulle  denna del av turen inte kunna genomföras betalar vi tillbaka den. Däremot hemma besöket går alltid att genomföras.

Detta besök i bigården tar ca 1 timma + hemmabesök. Totalt ca 2 timmar.

Ni har möjlighet att inhandla diverse honungsprodukter i deras affär.

Är du nyfiken på mer, titta in på www.honungshuset.se

https://www.facebook.com/honungshuset/

https://www.instagram.com/honungshuset/

Pris: hemmabesök  600:-/grupp

Antal deltagare: 1-10 personer

Tid: ca 1 timma

Pris: hemmabesök + bigård 2000:-/grupp

Antal deltagare: 1 – 10 personer

Nu kan erat äventyr fortsätta på Vristulvens äventyrscenter. Ni kommer att förflytta er från Honungshuset i Böja ut till oss på äventyrscentrat. Hur ni vill genomföra resterande aktiviteter planerar vi ihop. Antingen äter ni och fortsätter med femkamp/vildmarkspa/kanottur/bäversafari eller tvärtom.

Här kommer förslag på upplägg:

Bisafari – mat – vildmarkspa

1 timmas bisafari – enklare maträtter – vildmarkspa (badtunna eller bastu)

Antal deltagare: 1 – 10 personer

Pris: 700:- pp

2 timmas bisafari – enklare maträtter – vildmarkspa (badtunna eller bastu)

Antal deltagare: 6 – 10 personer

Pris: 895:- pp

Vill du hellre genomföra en femkamp/kanottur istället för vildmarkspa, hamnar du på samma priser som ovan.

Ta en heldag med både bisafari och bäversafari.

Antal deltagare: 1-7 personer

Pris: från 995:- pp

Lägg till mat mellan bisafari och bäversafari. Här har du att välja mellan vildmarkskebab eller vedeldad pizza. Ingår lättdryck och kaffe/te

Pris: 150:- pp

    Gör en förfrågan