Boende med Vristulvens Äventyrscenter

Boende finns det  olika alternativ. Vi kan erbjuda två glamping tält, lyxcamping med sängar av hotellstandard och inredning med vildmarkstema.Tälten är på 24 kvm och ligger i  anslutning till huvudbyggnaden.

GLAMPING

Glamping, lyxcamping är hos oss en naturnära upplevelse där du får naturreservatets ljudkullis utanför tältduken. På vårsidan kattugglans hoande. Gässens revirmarkering. Rådjurens skall. Kanske havsörnen kommer på besök. Tanken med glamping är att ditt boende och sovkomfort skall vara av hotellstandard. Vi inredder våra tält i vildmarkstema. För mysfaktor och värme har du en eldriven kamin.

Du bokar hos oss minst två nätter för en bättre upplevelse. Då blir dag 2 en bra aktivitetsdag.

  Gör en förfrågan

  GLAMPING MED ALL INCLUSIVE

  Vi erbjuder nu ett boende med all inclusive, där det mesta ingår. Du har tillgång till kanot under hela din vistelse. Med denna kan du paddla ut i naturreservatet för att ta del av många spännande upptäckter. Titta efter bäver, se Sveriges största rovfågel, havsörnen, besöka dem häckande fiskgjusarna på avstånd, ta dig ut i skogen för att besöka en gammal varggrop eller titta på ett rövarnäste. Denna kanot har du också möjlighet att paddla över sjön till en brygga och därifrån ta dig till din bil. Vi kommer vid ankomst att möta dig med båt på andra sidan sjön för att transportera ditt bagage och dig själv till ditt boende. Därför måste vi få uppgift om din kroppsvikt för rätt flytväst. Före din ankomst skickar vi en länk till din mobil på Google maps för vägbeskrivning till parkering av bil. Därefter kommer du få ta en trevlig promenad genom naturreservatet på ca 1 km till båthamnen för transport över sjön ut till oss med båt. Du har också möjlighet att börja ditt äventyr med att parkera bilen vid Vristulvens badplats parkering och därefter vandra upp till oss genom naturreservatet. En sträcka på ungefär 15 km. Dag 3 går du tillbaka till din bil den sista biten på ungefär 5 kilometer. Då har du vandrat runt hela sjön Vristulven. Vi skickar över ett förslag på lämplig vandringsled.

  Vi erbjuder nu minimum två övernattningar , då hinner du landa och verkligen ta del av naturreservatet på ett bra sätt. Det innebär att du dag 2 har möjlighet att låna cykel, vandra, paddla kanot eller genomföra en femkamp på egen hand. Vill du lämna vår plats får du med en lunch och stormkök där du kan koka ditt kaffe. Behöver du ryggsäck kan du låna även det.  Vill du fiska får du låna ett metspö med bete. Ingår fiskekort. Dem två kvällarna njuter du ena dagen i den vedeldade bastun och den andra dagen i den vedeldade badtunnan. Vi förbereder dessa, men du fixar till den slutliga lämpliga temperaturen.

  GLAMPINGTÄLT  24 KVM

  Minimum 2 nätter, då hinner du landa och har hela dag 2 för egna aktiviteter. Paddla eller vandra i naturreservatet. Plocka bär, svamp eller bara vara. Eller kör en femkamp. På kvällen bada tunna eller bastu. Du får låna badrock, handduk och badtofflor.

  Bara vuxna, vi bokar bara vuxna från 18 år och max två personer i varje tält. För en bättre upplevelse har vi konstaterat att ha småbarn med sig, kräver mycket uppmärksamhet av dig, då det är stora nivåskillnader  och även djupt vatten runt omkring.

  All mat ingår. Två nätter ingår 2 middagar, 1 lunch och 2 frukostar. Ingår lättdryck och kaffe/te. Du kommer att få råvaror som du med ett recept,  tillagar själva över öppen eld. All utrustning finns. Du får gärna ta med lämplig dryck, såsom öl eller vin. Har du allergiska besvär måste vi få uppgift om detta innan ankomst. Skulle det råda eldningsförbud, då har du tillgång till ett fullutrustat utekök.

  Ingår vedeldad badtunna och vedeldad bastu.  Ingår badtunna dag 1 och bastu dag 2. Vi laddar kaminen, fyller på vatten och tvättar ut badtunnan efter er. Vi förvärmer badtunnan. Ni sköter själva den sista uppvärmningen Bastun är laddad och klar och du startar den ungefär en timma innan du vill bada. Under tiden kan du bara relaxa eller fixa din middag över öppen eld

  INGÅR TILL GLAMPING ALL INCLUSIVE

  Aktiviteter:

  kanot, cykel, femkamp, metspö med fiskekort, stormkök, flytväst, ryggsäck, vedeldad bastu och vedeldad badtunna, eldstad, ved, badrock, badhandduk, badtofflor, kartmaterial, egen eldstad med ved, renfällar, vandring

  Mat:

  2 middagar, 1 lunch, 2 frukostar

  Lättdryck och kaffe/te ingår. Ta gärna med egen lämplig dryck såsom öl eller vin

  Boende:

  Tält 1 (24 kvm):       

  Tältet ligger 5 meter från sjön och har vattentoa och dusch i en stuga. Tältet har en dubbelsäng med härliga tjocka täcken och extra filt. Bord med två stolar och två fladdermusfåtöljer med bord. En eldriven kamin för både värme och mysfaktor. Utanför tältet finns två eldstäder, utemöbler och en vedeldad badtunna. Du har en härlig utsikt över sjön  som ligger enbart 5 meter från sjökanten och har en stort altan med en eldstad. Utsikten är hänförande över sjön. Tältet ligger i anslutning till en stuga där du disponerar den toan och dusch. Men vill du få en härlig upplevelse under bar himmel, använd den gasoluppvärmda uteduschen.

  Tält 2 (24 kvm):     

  Tältet ligger 20 meter från sjön och har vattentoa och en utedusch. Tältet är placerat bakom vår huvudbyggnad, men har en fin utsikt över sjön från altanen med en sittgrupp och eldstad. Dessutom finns det en eldstad där du tillreder din mat. En eldriven kamin i tältet för både värme och mysfaktor. Den vedeldade badtunnan ligger nere vid sjökanten i anslutning till bastu och relaxen.

  I tälten finns en eldriven braskamin när behovet finns. En vattentoalett finns i anslutning till ditt boende. En utedusch med varmvatten finns i direkt anslutning till tälten. Det ena tältet har även en vattentoa och dusch i stugan som ligger i anslutning till tältet. Även den vedeldade badtunnan ligger i direkt anslutning till  det ena tältet. Den andra badtunnan ligger nere vid sjön. Man har självklart sin egen badtunna och bastu. Vi fyller på tunnorna med nytt vatten inför ditt bad och tömmer och tvättar ur dessa efter varje badtillfälle.

  Pris:

  Boka tält 1       

  Juni- augusti        2 personer 2 nätter 6900:-          + 2 nätter 6210:-

  Maj och sept.        2 personer 2 nätter 6210:-           + 2 nätter 5590:-

                            

  Boka tält 2       

  Juni-augusti          2 personer 2 nätter 6500:-          +2 nätter 5850:-.

  Maj och sept.         2 personer 2 nätter 5850:-.         + 2 nätter 5265:-

                            För hund tillkommer 200:- för hela vistelsen.

  Ta sig hit

  Du har tre olika möjligheter att ta dig hit

  Vandra:

  du kombinerar din vistelse i naturreservatet med att vandra från Skövde kommuns badplats, där du parkerar din bil. Vid bokning kommer vi att delge dig en vandringskarta. Du startar din vandring när det själv passar dig, men incheckning är från kl 16. Från startpunkten till oss är det ca 15 km på trevliga skogsstigar och små skogsvägar, oftast utmed sjön Vristulven. En trevlig vandring med en varierande naturtyp.

  När din vistelse hos oss är avslutat är utcheckning senast kl 11 och därefter fortsätter din vandring tillbaka till bilen som står ca 5 km från oss. Totalt har du vandrat ca 20 km och fått en härlig naturupplevelse.

  Bil:

  Du parkerar bilen på andra sidan av sjön och blir där hämtat av oss med båt, se under ”Hitta hit”.

  Väljer du en kortare vandring, parkerar du bilen på ett ställe som heter Svartvik. Vi skickar en länk till Google maps för vägbeskrivning och parkering av bil innan ankomst. Från parkeringen får du ta en promenad på en trevlig stig genom naturreservatet på ungefär en kilometer till båtplatsen för möte och transport över sjön ut till oss. Vi möts där kl.16. Vi försening kontakta oss. Planera gärna för ryggsäck för lättare bärning av ditt bagage.

  Återtransport sker senast dag 3 kl.11 med båt till båthamnen och därefter vandrar du tillbaka till din bil. En sträcka på ungefär 1 km.

  Allmänna kommunikationsmedel:

  Väljer du allmänna kommunikationsmedel, se under ”Hitta hit”. Där ger vi förslag på både tåg, buss och transfer med bil ut till oss.