Boende med Vristulvens Äventyrscenter

Boende finns det  olika alternativ. Vi kan erbjuda två glamping tält, lyxcamping med sängar av hotellstandard och inredning med vildmarkstema.Tälten är på 24 kvm och ligger i  anslutning till huvudbyggnaden.

Glamping

Glamping, lyxcamping är hos oss en naturnära upplevelse där du får naturreservatets ljudkullis utanför tältduken. På vårsidan kattugglans hoande. Gässens revirmarkering. Rådjurens skall. Kanske havsörnen kommer på besök. Tanken med glamping är att ditt boende och sovkomfort skall vara av hotellstandard. Vi inredder våra tält i vildmarkstema. För mysfaktor och värme har du en eldriven kamin.

Du bokar hos oss minst två nätter för en bättre upplevelse. Då blir dag 2 en bra aktivitetsdag.

  Gör en förfrågan

  Glamping med all inclusive

  Vi erbjuder nu ett boende med all inclusive, där det mesta ingår. Du har tillgång till kanot under hela din vistelse. Med denna kan du paddla ut i naturreservatet för att ta del av många spännande upptäckter. Titta efter bäver, se Sveriges största rovfågel, havsörnen, besöka dem häckande fiskgjusarna på avstånd, ta dig ut i skogen för att besöka en gammal varggrop eller titta på ett rövarnäste. Denna kanot har du också möjlighet att paddla över sjön till en brygga och därifrån ta dig till din bil. Vi kommer vid ankomst att möta dig med båt på andra sidan sjön för att transportera ditt bagage och dig själv till ditt boende. Därför måste vi få uppgift om din kroppsvikt för rätt flytväst. Före din ankomst skickar vi en länk till din mobil på Google maps för vägbeskrivning till parkering av bil. Därefter kommer du få ta en trevlig promenad genom naturreservatet på ca 1 km till båthamnen för transport över sjön ut till oss med båt. Du har också möjlighet att börja ditt äventyr med att parkera bilen vid Vristulvens badplats parkering och därefter vandra upp till oss genom naturreservatet. En sträcka på ungefär 15 km. Dag 3 går du tillbaka till din bil den sista biten på ungefär 5 kilometer. Då har du vandrat runt hela sjön Vristulven. Vi skickar över ett förslag på lämplig vandringsled.

  Vi erbjuder nu minimum två övernattningar , då hinner du landa och verkligen ta del av naturreservatet på ett bra sätt. Det innebär att du dag 2 har möjlighet att låna cykel, vandra, paddla kanot eller genomföra en femkamp på egen hand. Vill du lämna vår plats får du med en lunch och stormkök där du kan koka ditt kaffe. Behöver du ryggsäck kan du låna även det. Vill du fiska får du låna ett metspö med bete. Ingår fiskekort. Dem två kvällarna njuter du ena dagen i den vedeldade bastun och den andra dagen i den vedeldade badtunnan. Vi förbereder dessa, men du fixar till den slutliga lämpliga temperaturen.

  Ingår till Glamping all inclusive

  Aktiviteter:

  kanot, cykel, femkamp, metspö med fiskekort, stormkök, flytväst, ryggsäck, vedeldad bastu och vedeldad badtunna, eldstad, ved, badrock, badhandduk, badtofflor, kartmaterial, egen eldstad med ved, renfällar, vandring.

  Mat:

  2 middagar, 1 lunch, 2 frukostar

  Lättdryck och kaffe/te ingår. Ta gärna med egen lämplig dryck såsom öl eller vin

  Ta sig hit

  Du har tre olika möjligheter att ta dig hit

  Vandra:

  du kombinerar din vistelse i naturreservatet med att vandra från Skövde kommuns badplats, där du parkerar din bil. Vid bokning kommer vi att delge dig en vandringskarta. Du startar din vandring när det själv passar dig, men incheckning är från kl 16. Från startpunkten till oss är det ca 15 km på trevliga skogsstigar och små skogsvägar, oftast utmed sjön Vristulven. En trevlig vandring med en varierande naturtyp.

  När din vistelse hos oss är avslutat är utcheckning senast kl 11 och därefter fortsätter din vandring tillbaka till bilen som står ca 5 km från oss. Totalt har du vandrat ca 20 km och fått en härlig naturupplevelse.

  För inspiration och förslag på vandringsturer både till och ifrån oss får du under ”Aktiviteter – vandra” eller under ”Om oss – Transport hit”

  Bil:

  Du parkerar bilen på andra sidan av sjön och blir där hämtat av oss med båt, se under ”Hitta hit”.

  Väljer du en kortare vandring, parkerar du bilen på ett ställe som heter Svartvik. Vi skickar en länk till Google maps för vägbeskrivning och parkering av bil innan ankomst. Från parkeringen får du ta en promenad på en trevlig stig genom naturreservatet på ungefär en kilometer till båtplatsen för möte och transport över sjön ut till oss. Vi möts där kl.16. Vi försening kontakta oss. Planera gärna för ryggsäck för lättare bärning av ditt bagage.

  Återtransport sker senast dag 3 kl.11 med båt till båthamnen och därefter vandrar du tillbaka till din bil. En sträcka på ungefär 1 km.

  Allmänna kommunikationsmedel:

  Väljer du allmänna kommunikationsmedel, se under ”Hitta hit”. Där ger vi förslag på både tåg, buss och transfer med bil ut till oss.