Transport hit till Vristulvens Äventyrscenter

Bil

För att ta sig till oss finns flera alternativ. Dem flesta tar egna bilar eller får skjuts hit med taxi eller av släkt och vänner. Viktigt att ni åker till andra sidan av sjön Vristulven enligt dem uppgifter som finns under fliken ”Hitta hit”.

Er bil  parkeras vid ett ställe som heter Svartvik.  Innan ankomst skickar vi en länk till Google maps för vägbeskrivning och var ni skall parkera er bil. Därför måste ni uppge ett mobilnummer. Ni kommer efter att ni har parkerat er bil ända nere vid sjön på parkeringsytan, ta en promenad på ungefär 1 km till båtplatsen där ni får möte kl.16 av mig. Viktigt att ni håller tiden, då vi oftast har andra som skall med båten. Planera gärna att bära erat bagage i ryggsäck för lättare transport. Viktigt är att du vid beställningen uppger din kroppsvikt för rätt flytväst.

Tåg

Ni kan ta tåg  till Skövde resecentrum eller Kinnekulletåget med avstigning vid Lugnås järnvägsstation. Från dessa platser kan vi ordna transfer till erat boende hos oss. Vi tar max 4 personer. Kommer ni från Skövde resecentrum kan ni ta bussen mellan Skövde – Mariestad och stiga av vid hållplats Kröken. Därifrån kan ni få transfer till oss. Hör om pris.

Vandra

Starta ditt äventyr med en vandring. Att få uppleva Vristulvens naturreservat, med dess varierande naturtyper, blir en bra start på dina aktivitetsdagar hos oss. Det finns flera varianter på hur långt du vill vandra. Planera för bra skor på fötterna och ryggsäck. Ta gärna med något gott att äta och dricka under din vandring.

Förslag 1:   (kortaste vandringen)

Dag 1 + 3     1 km + båt transport

 Här har du den kortaste vandringen från parkeringen av bilen vid Svartvik till båtplatsen, en sträcka på ca 1 km. Därefter båttur ut till oss. Dag 3 börjar med båtturen och därefter en kortare vandring till parkeringsplatsen på ca 1 km.

Totalt ca 2 km + båttur

Förslag 2:

Dag 1       1 km + båt transport

Dag 3       6 km

Parkera bilen vid Svartvik och ta en kortare vandring till båtplatsen för möte kl.16. En sträcka på ca 1 km. Därifrån får du en båttur över sjön ut till oss. Dag 3 vandrar du tillbaka till din bil fån oss på den östra sidan, rundar den norra delen och fortsätter ner på den västra sidan till din bil. En sträcka på ca 6 km

Totalt ca 6 km med en vandring moturs runt sjön + båttur

Förslag 3:

Dag 1       8 km

Dag 3      8 km

Du åker med Kinnekulletåget, som går mellan Göteborg och Mariestad. Se filmen bredvid. Stiger av vid station Lugnås. Detta tåg är en trevlig resa som vi verkligen rekommenderar. Från Lugnås vandrar du på vägar upp till Lugnåsberget och fortsätter till Dyrenäs och ut till Vristulvens äventyrscenter. En sträcka på ca 8 km. Dag 3 kan du gå tillbaka samma sträcka till Lugnås eller så vandrar du till busshållplats Kröken, som ligger mellan Mariestad och Skövde. En sträcka på 5 km. Se förslag 5. Sedan tar du buss till Mariestad eller Skövde. Från Mariestad kan du åka buss eller Kinnekulletåget vidare. Du har samma möjligheter i Skövde att ta dig vidare med buss och tåg. Tåg från Skövde finns till både Göteborg och Stockholm. Därifrån vidare med tåg eller flyg.

Totalt 8 + 8 km = 16 km   eller  8 + 5 = 13 km

Förslag 4:

Dag 1          8 km

Dag 3         5 km

Du tar Kinnekulletåget till Lugnås järnvägsstation. Gå över E20 upp mot Lugnåsberget. Mitt emot kyrkan där skylt Dyrenäs 3 står fortsätter du till Dyrenäs. Gå genom byn ut till Vristulvens äventyrscenter. En sträcka på 8 km. Dag 3 kan du välja en annan väg tillbaka. Från äventyrscentret till busshållplats Kröken som ligger mellan Skövde och Mariestad. Från både Skövde och Mariestad kan du tadig vidare med både tåg och buss. Denna sträcka från äventyrscentret till Kröken är på 5 km.

Förslag 5:

Dag 1          5 km

Dag 3          5 km

Du tar bussen som går mellan Mariestad och Skövde. Stiger av vid busshållplats Kröken och vandrar upp till äventyrscentret på skogsvägar. En sträcka på 5 km. Dag 3 går du tillbaka samma sträcka till busshållplats Kröken. Du tar dig både till Skövde eller Mariestad. Därifrån finns både buss och tåg.

Totalt 5 + 5 km= 10 km

Förslag 6:

Dag 1          5 km

Dag 3          8 km

Du åker med buss till hållplats Kröken och vandrar därifrån upp till äventyrscentret. En sträcka på 5 km. Dag 3 går du åt andra hållet till Lugnås järnvägsstation som tar dig vidare till Mariestad eller Göteborg.

Totalt 5 + 8 km= 13 km

Förslag 7: (längsta vandringen)

Dag 1            9 km

Dag 1            6 km

Dag 3            5 km

Starta din vandring från Skövde kommuns badplats, där du parkerar din bil eller får skjuts dit. Du kommer att gå runt sjöns södra del upp på den västra sidan upp till Vristulvens äventyrscenter. En sträcka på ca 15 km. Lättvandrad terräng med varierade naturtyper. Din vandring går på stigar och vägar. Incheckning på Vristulvens äventyrscenter från kl.16, så beräkna din starttid efter din förmåga. Dag 3 vandrar du från oss till parkeringen av din bil. En sträcka på ca 5 km.

Totalt ca 20 km med en vandring medurs runt sjön.

Förslag 8: (längsta vandringen)

Dag 1          6 km

Dag 3          5 km

Dag 3          9 km

Du startar din vandring vid Svartvik och går på den västra sidan av sjön upp till äventyrscentret. En sträcka på 6 km. Dag 3 går du tillbaka till din bil som står parkerad vid Svartvik. Du börjar vid äventyrscentret och vandrar på den östra sidan av sjön och rundar den södra delen och upp på den västra sidan till parkeringsplatsen. En sträcka på 14 km.

Totalt 6 + 14 km = 20 km

 

                         

Kartor

Vi kommer att skicka över kartor med förslag på lämplig vandringsväg till din mobil. Du får också en länk till Google maps för vägbeskrivning och var du parkerar din bil några dagar innan ankomstdatum.

Du har under hela din vistelse tillgång till en kanot för att kunna ta dig till din bil eller att paddla ut i naturreservatet.

    Gör en förfrågan