Bra att veta

Avbeställningsvillkor:

glamping bokning senast 3 dygn innan ankomst full återbetalning eller ombokning till annat datum. Från 3 dygn till 1 dygn innan ankomstdatum 50 % återbetalning. Från 1 dygn till ankomstdatum sker ingen återbetalning.

Vid avbeställning tar vi ut en administrativ avgift på 200:-

Klädsel:

Välj kläder efter väderförhållanden och tänk på att kläd dig varmt om det är kallt, då det ibland kan bli lite väntan mellan dina aktiviteter. Skall du bada i vårat vildmarkspa ta med badkläder. Hos oss får du låna badrock, handduk och badtofflor.

Dryck:

Vissa av våra aktiviteter råder det alkoholförbud. Lyssna av med oss vad som gäller. Däremot har du möjlighet i samband med mat och bad inta egna medtagna drycker. Till all mat ingår lättdryck och kaffe. Ta gärna med egen snacks.

Incheckning:

Incheckning sker  kl.16. Observera att du inte åker till vår verksamhet, utan du åker till andra sidan av sjön Vristulven, där du parkerar bilen och får möte av oss för att transportera er och bagaget i vår båt över sjön till ditt boende. Vid beställning uppger du din kroppsvikt för att få rätt flytväst. Under fliken ”Hitta hit” får du exakt vägbeskrivning både som GPS och i text.

Utcheckning:

Utcheckning senast kl.11 då vi transporterar dig över sjön till bilen eller så vandrar du tillbaka till bilen.

Maten:

Frukost hämtar du i ett kylskåp och intar när det passar dig.

All övrig mat som lunch och middag är förberett i viss mån, och du tillreder maten över öppen eld. I anslutning till tältet finns en eldstad och all utrustning. Skulle väderförhållande omöjliggöra tillredning under bar himmel, så har vi ett fullutrustat ute kök att tillgå. All disk tar vi hand om och städning efter er vistelse ingår. Du intar din mat i anslutning till ditt tält eller också i det större tältet inomhus. Finns också möjlighet att sitta ute på bryggan eller inomhus i relaxdelen utanför bastun.

Försäkring:

Vi är ansvarsförsäkrade för det som vi genomför här på plats, däremot fråntar vi ansvar för dem aktiviteter du genomför på annan plats. För övrigt gäller dina egna försäkringar.

Hitta hit:

Det finns bra tågförbindelser från Stockholm (2 timmar) och Göteborg (1 timma) till Skövde. Från Skövde finns bra bussförbindelser till hållplats Kröken där vi kan hämta dig. Max 4 personer. Kostnad för det ring eller maila.

Om det är möjligt använd våra allmänna kommunikationsmedel som tåg och buss. Vi kan hämta er både vid Kinnekulletåget i Lugnås eller  bussen som går mellan Mariestad och Skövde vi hållplats Kröken.  Hör om pris.

Tar du din bil parkeras denna på andra sidan sjön, vid en plats benämnt Svartvik. Vi skickar en länk till Google maps för vägbeskrivning. Denna kommer strax innan din ankomst.

Mycket ingår:

När du bokar glamping tältet är tanken att du inte skall behöva planera eller köpa prylar för att kunna genomföra friluftsaktiviteter, utan allt skall finnas här på plats. Det ingår kanot med flytväst, cykel, femkamp, vedeldad bastu, vedeldad badtunna, all mat, metspö med fiskekort, stormkök, ryggsäck, sittunderlag, badrock, handduk, badtofflor. Det enda du behöver ta med själv är lämpliga kläder, hygien artiklar och vin eller öl. Däremot ingår lättdryck och kaffe/te. Sängarna är bäddade och klara. Handdukar ingår och städning fixar vi. Du har fri tillgång till ved till dina eldstäder.

Bra saker att veta om:

Ventilation: tälten har en canvasduk som andas bra. Dessutom finns ventilationsöppningar i toppen av tältet. Runt sidorna finns öppningsbara ventilationsluckor med myggnät.

Ytterdörren: har två ”dörrar”. Den ena har ett myggnät och denna håller vi stängd innan din ankomst för ventilation. Den yttre ”dörren” stänger du när det passar dig, nattetid och vid regn. Dessa två dörrar har blixtlås och går att öppna helt. Härligt att ligga i sängen med öppen dörr och njuta av sjöutsikten.

Att hålla sig varm: normal sommar är det inga problem att hålla sig varm, då sängutrustningen har tjocka fibertäcken. Dessutom finns det filtar. Skulle inte detta räcka för dig, finns det två värmekällor i tältet. Den ena har en braskamin funktion för mysfaktorn och den andra ett värme-element. Vi har valt bort vedeldade kaminer för säkerhetsrisken och att du slipper elda hela natten. Du kanske vill sova istället?

Att tända en brasa: vid tälten finns två eldstäder för både matlagning och mysfaktorn. Du har fri tillgång till både tändved och kluvna vedträn till dessa. Vill du utmana dig själv, använd våra tänd stål för att göra upp eld. Men skulle det köra ihop sig har du till din räddning gasoltändare. Vi vill att du släcker era eldar vid läggdax. Du har vattenkannor vid tälten. Skulle väderförhållande omöjliggöra att tillreda maten under bar himmel, då finns ett utekök och eldstad under tak.

Att gå på toaletten: varje tält har sin egen vattentoalett som bara du disponerar under din vistelse. Vi utför extra rengöring med tanke på corona.

Att duscha: varje tält har en gasoluppvärmd utedusch. Tält 1 har också lite lyxigare med en toa och dusch i stugan som du själv disponerar under hela din vistelse. Utanför den vedeldade bastun finns också en gasoluppvärmd utedusch.

Skräp: vi är noga med att du källsorterar i dem utställda kärlen.

Vad gör du om det regnar: planera för regn, även om det inte är ofta som det blir ett ihållande daxregn. Så regnkläder gör att du inte behöver bli styrd av yttre förhållande. Tälten är stora, 24 kvm, och du kan sitta  i dem vilsamma fjärils fåtöljerna och invänta att regnet går över. Du kan också sitta i relaxdelen utanför bastun. Kanske tända en brasa.

Säkerhetsinformation: vi finns för det mesta i din närhet, då vi också bor på området. Så behöver  du få tag i oss. Ring  +46709506534. Skulle du behöva hugga ved finns det huggkubbar och yxor. Känner du dig osäker på att hugga. Låt oss visa dig.

I varje tält finns brandsläckare och brandvarnare. Skulle det uppstå en brand och du inte kan ta dig ut den normala vägen ut genom dörren. Då finns en morakniv som du kan skära upp tältduken för att snabbt komma ut. Vi har både batteridrivna och värmeljus som ljuskällor. Dessa värmeljus står skyddade i lyktor. Det finns kaminer och dessa får inte övertäckas eller ställas några värmeljus på.

Vid en akut situation tillkalla hjälp av oss. Jag, Bengt, har 35 års erfarenhet från både räddningstjänst och ambulansverksamhet. För din egna säkerhet ladda ner SOS appen. Via den når du snabbt SOS och ger då SOS ditt koordinad var du befinner dig. Vid din ankomst kommer vi att lämna ut en kod till ett nyckelskåp om blåljus personal behöver tillkallas. På området finns en enklare akutväska och hjärtstartare.

Mer att upptäcka:

I vårat närområde har vi flera trevliga besöksmål, såsom Qvarnstensgruvan, den trevliga sjöstaden Mariestad, Sjötorp vid  Göta kanal. Norr om Mariestad ligger den trevliga ön Bromö. Där finns cyklar att hyra. Hela Kinnekulle området är värt ett besök. Paddla kajak, lyssna med Vänern outdoor i Mariestad.

Boende finns ett flertal olika alternativ, Lugnåsbergets  vandrarhem, hotell Wiktoria i Mariestad, flera vandrarhem i Mariestad, Äppelgårdens B&B utanför Mariestad. Norrkvarn norr om Mariestad kan erbjuda både safaritält och bo i en trollstubbe.

Handikappade:

Tyvärr kan vi inte ta emot handikappade, då miljön är väldigt kuperad med olika nivåskillnader. Dessutom är inte toaletter anpassade för rullstol.

När ni har bokat en aktivitetsdag kommer vi via mail att skicka över ett PM vad som gäller vid ankomst.

    Gör en förfrågan

    As one of five in Sweden, the UN Agency, UNESCO, has designated the biosphere reserve, we work here at Vristulvens adventyre center, following the intentions of sustainable development in terms of economic, social and ecological.