Vandra till oss

Kom och upplev vildmarksliv i  Vristulvens naturreservat. Du har flera alternativ att lägga upp din vistelse hos oss.

Starta ditt äventyr med en vandring. Att få uppleva Vristulvens naturreservat, med dess varierande naturtyper, blir en bra start på dina aktivitetsdagar hos oss. Det finns flera varianter på hur långt du vill vandra. Planera för bra skor på fötterna och ryggsäck. Ta gärna med något gott att äta och dricka under din vandring.

Förslag 1:

Starta din vandring från Skövde kommuns badplats, där du parkerar din bil eller får skjuts dit. Du kommer att gå runt sjöns södra del upp på den västra sidan upp till Vristulvens äventyrscenter. En sträcka på ca 15 km. Lättvandrad terräng med varierade naturtyper. Din vandring går på stigar och vägar. Incheckning på Vristulvens äventyrscenter från kl.16, så beräkna din starttid efter din förmåga. Dag 3 vandrar du från oss till parkeringen av din bil. En sträcka på ca 5 km. Totalt har du vandrat ca 20 km.

Totalt ca 20 km med en vandring medurs runt sjön.

Förslag 2:

Parkera din bil vid ett ställe som heter Svartvik. Därifrån tar du en trevlig vandring upp till oss på ca 5 km. Dag 3 kan du fortsätta vandringen runt sjön till din bil. En sträcka på ca 15 km.

Totalt ca 20 km med en vandring medurs runt sjön.

Förslag 3:

Parkera bilen vid Svartvik och ta en kortare vandring till båtplatsen för möte kl.16. En sträcka på ca 1 km. Därifrån får du en båttur över sjön ut till oss. Dag 3 vandrar du tillbaka till din bil fån oss på den östra sidan, rundar den norra delen och fortsätter ner på den västra sidan till din bil. En sträcka på ca 6 km

Totalt ca 6 km med en vandring moturs runt sjön + båttur

Förslag 4:

Här har du den kortaste vandringen från parkeringen av bilen vid Svartvik till båtplatsen, en sträcka på ca 1 km. Därefter båttur ut till oss. Dag 3 börjar med båtturen och därefter en kortare vandring till parkeringsplatsen på ca 1 km.

Totalt ca 2 km + båttur

Kartor

Vi kommer att skicka över kartor med förslag på lämplig vandringsväg till din mobil. Du får också en länk till Google maps för vägbeskrivning och var du parkerar din bil några dagar innan ankomstdatum.

Du har under hela din vistelse tillgång till en kanot för att kunna ta dig till din bil eller att paddla ut i naturreservatet.

Ovanstående förslag är upplägg på vandring i samband med din ankomst och när du lämnar oss. Du kanske saknar ryggsäck och nöjer dig att ta den kortare vandringen från Svartvik till båtplatsen. När du väl är här på plats så har du möjlighet att låna ryggsäck, stormkök och utgå från oss och vandra. Du kan antingen ta din kanot, paddla ut i området och vandra från olika platser till intressanta besöksmål, såsom en riktig gammelskog, en fångstgrop för varg, rövarnäste, vår gamla by  Dyrenäs  med anor från 1700-talet.

Vad du än väljer så kommer du att få kartmaterial och förslag på lämplig vandringsled. Vi skickar över kartor till din mobil före ankomst eller så får du allt här på plats.

    Gör en förfrågan