Om oss

Vristulvens äventyrscenter är ett turistföretag som har som mål och ambition att bedriva en hållbar eko-inriktad verksamhet med ett högt naturvärde, för enskilda personer och mindre grupper.

Äventyrscentret ligger i norra delen av sjön Vristulven på en udde intill sjökanten.

Centrat är placerat mitt i det nybildade Naturreservat Vristulven, som enligt länstyrelsens bedömning har ett stort naturvärde med en attraktiv skogssjö bestående av ett flertal öar,sandstränder,myrmarker och ett variationsrik bestånd av gammelskogar och unga barrblandskogar.

Äventyrscentret ligger i biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle utsedd av UNESCO. Detta är en av fem i Sverige. Dessutom bedömer europeriska unionen att detta är ett Natura 2000 område med extra stor skyddsfaktor.

Vi ordnar aktiviteter för både små och stora grupper, max 20 personer.

Vi har som ambition att bedriva en verksamhet där du som besökare ska känna dig omhändertagen, stå i fokus och få den information som är viktig när vi vistas i naturen och framförallt i ett naturreservat.

Målet för verksamheten är att både kropp och själ skall få sitt.
Du skall som besökare kunna vara fysiskt aktiv, koppla av i
vildmarkspa, vedeldad bastu och badtunnorna, kanske avsluta med en måltid antingen i det inglasade uterummet eller på bryggan vid sjökanten.

I våra paketerbjudande kan du genomföra samarbets-, teamövningar, tre- och femkamp, mat och vildmarkspa.
Eller så väljer ni något av dem andra aktiviterna som kanot, kajak, bäversafari, fiske mm

Vi har samarbete med ett antal olika aktörer, så ni kan som grupp välja allt ifrån lerduveskytte, hästridning, gruvguidning  mm
Ring eller maila så kan vi diskutera upplägget.

Eftersom vi tycker att djur och natur är viktigt så både skänker vi och är medlem i olika organisationer, Världsnaturfonden, tiggerfadder, Greenpeace, friluftsfrämjandet, Mariestad fågelklubb, Svenska rovdjursföreningen.

Som biosfärambassadör så får varje besökare den information om vårat biosfärområde som vi verkar i.

Hållbarhetstänk

Vi bor och verkar i ett naturreservat, Natura 2000 område och biosfärområde, vilket förpliktikar oss att efterleva det hållbarhetstänk som är uppsatt inom biosfärområdet. Källsortering, närodlade produkter till våra maträtter i möjligaste mån, vädjar våra besökare att samåka, använda kollektivtrafik då det är möjligt, använder minireningsverk för att minska belastningen på miljön. Detta är en del av dem åtgärder vi vill bidra med.

Hjärtligt välkomna med er beställning

Helén och Bengt