Om oss

Vristulvens äventyrscenter är ett turistföretag som har som mål och ambition att bedriva en hållbar eko-inriktad verksamhet med ett högt naturvärde, för enskilda personer och mindre grupper.

Äventyrscentret ligger i norra delen av sjön Vristulven på en udde intill sjökanten.

Centrat är placerat mitt i det nybildade Naturreservat Vristulven, som enligt länstyrelsens bedömning har ett stort naturvärde med en attraktiv skogssjö bestående av ett flertal öar,sandstränder,myrmarker och ett variationsrik bestånd av gammelskogar och unga barrblandskogar.

Äventyrscentret ligger i biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle utsedd av UNESCO. Detta är en av sju i Sverige. Dessutom bedömer europeiska unionen att detta är ett Natura 2000 område med extra stor skyddsfaktor.

Vi ordnar aktiviteter för familjer och mindre grupper då vi i år enbart erbjuder glamping, lyxcamping. Detta paket är all inclusive där du får möjlighet till olika aktiviteter. Mat och boende ingår också. Titta in under fliken boende för mer information.

Vi har som ambition att bedriva en verksamhet där du som besökare ska känna dig omhändertagen, stå i fokus och få den information som är viktig när vi vistas i naturen och framförallt i ett naturreservat.

Målet för verksamheten är att både kropp och själ skall få sitt.
Du skall som besökare kunna vara fysiskt aktiv, koppla av i  vildmarkspa, vedeldad bastu och badtunnorna,  avsluta med en måltid antingen i det inglasade uterummet eller på bryggan vid sjökanten. Vid varje tält finns det bord och stolar. Även en eldstad för tillredning av din mat. All mat ingår och är i viss mån förbered, men du tillreder den över öppen eld.

Eftersom vi tycker att djur och natur är viktigt så både skänker vi och är medlem i olika organisationer, Världsnaturfonden, tiggerfadder, Greenpeace, friluftsfrämjandet, Mariestad fågelklubb, Svenska rovdjursföreningen.

Som biosfärambassadör så får varje besökare den information om vårat biosfärområde som vi verkar i.

Vi, Helén le Grand och Bengt  Jalmselius,  driver sedan tio år tillbaka denna verksamhet. Hur kommer man på denna idé? Ett stort engagemang och ett grundmurat natur- och friluftsintresse bidrog till att vi startade upp vår verksamhet. Dessutom är vi riktiga tävlingsmänniskor med ett stort idrottsintresse. Också  att vi har ett unikt naturområde runt omkring oss, gör att upplevelsen blir bra.

Helén driver sedan drygt 30 år en egen frisörsalong i Skövde, vilket innebär att hon delar sin tid med vår verksamhet och sin salong. När Helén inte jobbar så gäller gymmet och löpning i skogen. Mat och vin intresset är stort.

Bengt har en lång yrkesbakgrund inom ambulans och räddningstjänsten i  Skövde. Arbetade dem sista tio åren som brandmästare, innan pensionen, som framför allt yttre befäl i utryckande styrka. Att ta steget från detta till vår verksamhet var inte så svårt, då mycket av det vi erbjuder påminner om det jag sysslade med då. Organisera, planera, problemlösningar, fysiska aktiviteter, ledarskap osv.

Vi har en vision och ambition att skapa en unik plats för en härlig naturupplevelse i kombination med god mat och trevliga människor.

Hållbarhetstänk

Vi bor och verkar i ett naturreservat, Natura 2000 område och biosfärområde, vilket förpliktigar oss att efterleva det hållbarhetstänk som är uppsatt inom biosfärområdet. Källsortering, närodlade produkter till våra maträtter i möjligaste mån, helst ekologiska och krav märkta, handlar vissa produkter av våra producenter via REKO-ringen, vädjar våra besökare att samåka, använda kollektivtrafik då det är möjligt, använder minireningsverk för att minska belastningen på miljön. Varje besökare får också information om vad som gäller under deras vistelse i naturreservatet. Detta är en del av dem åtgärder vi vill bidra med.

Vi är också anslutna till turistrådet väst Sverige och deras så kallade hållbarhetsklivet. Som företagare har man en målsättning att driva detta mot ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt tänkande.

Hjärtligt välkomna med er beställning

Helén och Bengt